Брнабић и Џонсон: Компромис наћи због будућих генерација

БЕОГРАД: Председница Владе Ана Брнабић данас је, са америчким сенатором и председавајучим сенатског Одбора за националну безбедност, Роном Џонсоном, разговарала о европској будућности Србије, дијалогу Београда и Приштине и регионалној стабилности.
Ana Brnabić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Премијерка је захвалила сенатору Џонсону на конструктивном приступу САД у проналажењу трајног и одрживог решења за Косово и Метохију, кроз дијалог Београда и Приштине, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

"Замрзнути конфликт није добро решење", истакла је председница Владе и нагласила да би то било лоше окружење за развој бизниса и опстанак нашег народа на територији Косова и Метохије.

Амерички сенатор Рон Џонсон, рекао је да се мора гледати у будућност, и да у оквиру своје посете региону то истиче као основни принцип. 

Похвалио је реформе које спроводи Србија на свом европском путу и нагласио значај стабилности и просперитета целог Западног Балкана.

Због будућих генерација мора се пронаћи компромисно решење, заједничка је оцена премијерке и америчког сенатора, истиче се у саопштењу.

Јучерашња порука коју је упутио председник Александар Вучић била је јасна: наши циљеви су мир, стабилност и сарадња, као предуслов за економски бољитак Србије и целог региона", нагласила је премијерка Брнабић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести