Брнабић с Контеом на маргинама Самита ЦИЕ

РИМ: Председница Владе Србије Ана Брнабић састала се у Риму с премијером Италије Ђузепеом Контеом на маргинама Самита Централно-европске иницијативе.
brnabic konte
Фото: srbija.gov.rs

Брнабићева и Конте, чији је састанак трајао дуже него што је било предвиђено, разговарали су и о томе да наредне године буде одржана четврта заједничка седница две владе на којој би се разматрали конкретни пројекти о сарадњи Италије и Србије.

Двоје премијера разговарали су о односима Србије и Италије, јачању економске и политичке сарадње, као и европским интеграцијама Србије и заједничком решавању изазова са којима се Европа суочава.

На састанку смо разговарали о заиста добрим везама, економским и политичким, као и о утисцима о његовој званичној посети у марту ове године, која је и година великог јубилеја - 140 година дипломатских односа Србије и Италије и 10 година стратешког партнерства, рекла је Брнабићева новинарима.

Конте је боравио у марту ове године у Србији, што је била његова прва посета званичном Београду, где је разговарао са српским државним врхом.

Председник Србије Александар Вучић тада је изразио посебну захвалност Контеу на подршци европском путу Србије.

Изговорио је једну реченицу због које нисам могао да сакријем неку врсту радости и задовољства. Рекао је да ће Италија бити добар и искрени амбасадор Србије на њеном европском путу, пренео је тада Вучић новинарима после састанка с Контеом.

Премијерка Брнабић је пре неколико дана у Београду разговарала с министром за европске послове Италије Винченцом Амендолом и истакла да је чврста подршка Италије европском путу Србије и стабилности региона један од стубова успешне билатералне сарадње земаља.

Односи Србије и Италије утемељени су и на чврстој економској сарадњи, рекла је том приликом Ана Брнабић и нагласила да је Италија један од најважнијих економских партнера и најзначајнијих страних инвеститора Србије.

Србија и Италија ове године обележавају значајан јубилеј - 140 година од успостављања дипломатских односа.

Брнабићева се у Риму састала и с премијером Молдавије Јоном Чикуом.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести