Брнабић са Меквилијамс: Финансијска сигурност грађана Србије

БЕОГРАД:  Председница Владе Србије Ана Брнабић састала се данас са председницом Агенције за осигурање депозита САД Јеленом Меквилијамс, која борави у Београду поводом обележавања тридесет година од оснивања Агенције за осигурање депозита и санацију банака Србије.
 Brnabić sa Mekvilijams Foto: Tanjug/video
Фото: Брнабић са Меквилијамс Фото: Танјуг/видео

Говорећи о економској ситуацији, Брнабић је оценила да је постигнута макроекономска стабилност уз ниску инфлацлију, стабилан девизни курс и девизне резерве, што заједно обезбеђује финансијску сигурност грађана.Такође, како је објаснила, створен је и повољан пословни амбијент за стране и домаће инвеститоре, који ће имати великог утицаја и на јачање српске привреде.

Пословање и постигнут договор о изградњи највећег кампуса у Европи америчке компаније НЦР, према њеним речима, потврда је овог стабилног пословног амбијента, пренела је влада у саопштењу.

Брнабић је објаснила да Влада Србије улаже велике напоре да обезбеди пословно окружење које би омогућило младим људима да остану да живе и раде у својој земљи, а истовремено олакша повратак онима који би желели да се врате у Србију.

Како је премијерка навела, Народна банка Србије је, на иницијативу Владе Србије, направила Финансијски водич за повратнике - документ који треба да омогући лакше информисање и бржу интеграцију наших грађана који желе да се врате у земљу.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести