Брнабић: Стефановић прави човек на правом месту

БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је Небојша Стефановић, као један од најефикаснијих људи у Влади, постављен на чело радне групе за сарадњу са ОЕБС-ом око изборног процеса, како би ефикасношћу и одговорношћу допринео и добрим резултатима пред изборе.
brnabic
Фото: Tanjug (Z. Žestić, arhiva)

"Стефановић је прави човек на правом месту", рекла је Брнабић у Влади Србије након што је представљен програм Мастер 4.0, а одговарајући на питање новинара зашто Стефановић треба да буде на челу радне групе која ради на побољшању изборних услова. 

"Према мом мишљењу, Стефановић је један од најефикаснијих људи у Влади, он је одговоран, озбиљан, ефикасан. Водио је и радну групу за скидање Србије са листе за појачани надзор ФАТФ и ми смо земља која је најбриже у историји ФАТФ скинута са те листе", рекла је Брнабић.

Према речима председнице владе, Стефановић својом ефикасношцу и прагматичношћу може да помогне и влади и канцеларији ОЕБС за демократске институције и људска права (ОДИХР) и свакако и онда имамо добре резултате у овом времену пре избора. 

Стефановић је, како је додала и потпредседник владе, један од челних људи највеће странке која је окосница и владе. 

Радна група на чијем челу је министар Стефановић, формирана је на захтев ОДИХР-а, рекла је Брнабић и додала да сарадња са ОДИХР-ом постоји од 2017. године у оквиру програма побољшања изборних услова на западном Балкану. 

Како је додала, радна група ће кооридинрати рад између Владе, институција јавне урпаве и ОДИХР-а.

Сарадњу са Инситутом Т. Блера не плаћају грађани

Ана Брнабић изјавила је данас да је, када је реч о споразуму о сарадњи Владе Србије и Института бившег британског премијера Тонија Блера, најважније да се зна да грађани за то не дају "ни један једини динар". 

"Оно сто је најважније и суштина је да ни један једини динар, евро или долар, ништа од финасијских трошкова из буџета не иде за Институт Тонија Блера. Не постоји никакав трошак за грађане Србије", рекла је Брнабић, на питање новинара зашто нису добили тај документ. 

Брнабић је изразила очекивање да је и редакцији која тражи споразум важна суштитна. 

Ниједан динар из буџета не иде на Институт за глобалне промене Тонија Блера, што, како Брнабић додаје показује да се Влада одговорно и домаћински понаша према сваком динару.

"Не знам зашто вам није достављен уговор. То су административне ствари којима се не бавим и немам времена за то", рекла је Брнабић и додала ако желимо да се бавимо суштином - то је суштински најважнија информација.  

Објекат на Копаонику биће срушен

Ана Брнабић изјавила је данас да ће објекат подигнут у Националном парку на Панчићевом врху на Копаонику бити срушен. 

"Као што сте добили неколико пута одговор, а и од министра Небојше Стефановића објекат ће бити срушен, а то је и мој одговор", рекла је Брнабић у Влади Србије, одговарајући на питање новинара зашто једно министарство не спроводи одлуку другог о рушењу нелегалног објекта на Копаонику.

Суштински одговор је да ће објекат бити срушен, поновила је Брнабић на питање да је то све што има да каже о рушењу које је било заказано још пре годину дана. 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести