Челично пријатељство Србије и Кине, пријатељи и у тешким тренуцима

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић поручио је, на пријему поводом Националног дана НР Кине у амбасади у Београду, да постоји челично пријатељство две земље, да је Кина показала да је наш пријатељ и у тешким тренуцима и захвалио кинеском руководству на подршци по питању КиМ без обзира на све притиске.
v
Фото: Tanjug

Бескрајно сам захвалан кинеском руководству на подршци које пружа КиМ у саставу Србије и нашем територијалном интегритету и што то никада није довођено у питање, без обзира на све притиске, истакао је Вучић.

Као што и наш однос према Кини и подршка политици очувања територијалног интегритета Кине и политици једне Кине, никада није био довођен у питање, додао је председник Србије.

Можемо да будемо поносни на наше пријатељство. Искрено верујем да јесте реч о челичном пријатељству, поручио је Вучић.

Пријему који је почео интонирањем химни Србије и Кине, присуствује и премијерка Србије Ана Брнабић, министри у влади међу којима су Синиша Мали, Зорана Михајловић, Никола Селаковић, Александар Вулин, Томислав Момировић, Ненад Поповић, Ирена Вујовић, Небојша Стефановић, Дарија Кисић, Анђелка Атанасковић, Маја Гојковић, председник Националног савета за кординацију сарадње са Руском Федерацијом и Нариодном Републиком Кином Томислав Николић, и други.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести