Црногорски министар оптужио Вулина за националсоцијализам

ПОДГОРИЦА: Министар одбране Црне Горе, Прераг Бошковић, изјавио је да то што се његов српски колега Александар Вулин, како каже, ставио у ред свих антицрногорских елемената, који долазе из Србије, и који су оличени у Демократском фронту, то је Вулинова ствар.
1

"Ако то не смета државним органима Србије, онда не смета ни нама", казао је Бошковић новинарима у Бриселу, пренео је портал РТЦГ позивајући се на Мину.

Он је рекао да је то добар показатељ Црној Гори како и на који начин треба да се одреди.

"Неверовато је и Црна Гора то никада себи не би дозволила да личне и породичне трагедије користи у политичке сврхе, ради стицања јефтиних политичких поена", рекао је Бошковић и додао да је министар Вулин, како каже, "на тај начин показао да му ништа није свето нити држи до дигнитета".

Сматра да је Вулинове изјаве на најбољи начин демантовао српски амбасадор у Црној Гори, Владимир Божовић.

Бошковић је за понашање српског колеге током посете Црној Гори рекао да је "трагикомично и представља политички перформанс".

Министар Вулин је са српском делегацијом положио јуче венац на гроб бившег савезног министра одбране Павла Булатовића у Горњим Ровцима.

Каже и да би све оно што, како је рекао, ради и изјављује Вулин у последње време "било смешно" да није у питању министар одбране државе Србије.

“Овако је трагикомично и његов националсоцијализам, који исијава у последње време, највише шкоди интересима Србије. Тако је и овај политички перформанс, који је јуче изводио по Црној Гори", казао је Бошковић.

Бошковић је рекао да ће се Црна Гора увек понашати у складу са законом и Уставом.

Црна Гора, каже, поштује и државу Србију и сваки њен државни орган, па чак и у ситуацији као у понеђељак или претходних месеци када "Вулин и њему слични представници не поштују ни нас, ни наше законе ни уобичајну дипломатску праксу“.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести