ЋУТА НАПУСТИО ЗЕЛЕНОВИЋА! Јовановић: Истерани смо из своје куће, чланови Еколошког устанка излазе из странке Заједно!

Александар Јовановић Ћута, копредседник странке Заједно и лидер Еколошког устанка, поднео је оставку на све функције у странци Заједно. Како је најавио, сви чланови Еколошког устанка напуштају ту странку.
2
Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Јовановић је за Нову изјавио да је Небојша Зеленовић без обавештења направио савез са странком СРЦЕ Здравка Поноша, Демократском странком и Румунском партијом, а да је чашу прелило то што им је отета страница Еколошког устанка.

Према његовим тврдњама, Фејсбук страницу Еколошког устанка преузео је бивши члан Еколошког устанка и народни посланик Ђорђе Микетић, коме је поверено да буде суперадмин.

- Он контролише шифру странице. Њему је пало на памет да отме оно што смо крваво стварали и да онемогући мени и члановима Еколошког устанка да постављамо објаве на сопственој страници. Другим речима, ми смо истерани из своје куће, тако да 80.000 пратилаца Еколошког устанка може да гледа објаве искључиво странке Заједно - каже Јовановић.

Он додаје да су више пута разговали са Микетићем и Небојшом Зеленовићем.

- Нажалост, они сматрају да је то нормално, да се користе туђом интелектуалном својином. Еколошки устанак - назив, жиг и лого је по решењу Завода за интелектуалну својину власништво Еколошког устанка. Више пута смо тражили да вратимо своју страницу и да нам се омогући да говоримо и постављамо објаве на својој страници, то до сад није био случај. Због свега овога, дајем оставку на све функције у странци Заједно, јер ја сам пре свега активиста и не функционишем на тај начин. Сви чланови Еколошког устанка излазе из странке Заједно - поручио је Јовановић.

Нова.рс

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести