Дачић: Нећу радити против Вучића макар не био председник СПС

БЕОГРАД: „Нећу радити против председника Александра Вучића, а ако СПС већински хоће да ради против Вучића, сигурно нећу у томе учествовати нити више остати на месту председника СПС-а, поручио је данас лидер социјалиста и министар спољних послова Ивица Дачић.
ivica dacic, Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

"То су (појединци из СПС-а) лоши примери и замолио сам председника Вучића да ми шаље све шта год има неко мој да је направио неку глупост. Мислим да је наша партија у целини остала на оном путу који сам ја за зацртао још прво вече протеста", рекао је Дачић гостујући на ТВ Хепи.

Подсећа да је још тада изнео свој став осудивши оно што се дешавало испред Скупштине Србије.

Говорећи о иступима појединих чланова СПС -а и људи који имају са њима везе који су подржали демонстрације, Дачић је поручио:

"Већ сам рекао, да свако ко учествује на овим демонстрације, ко их на било који начин подржава и може да се доведе у везу са тим, ако има неке везе са СПС - ом да ће сносити последице".

Ипак, додаје да има ту и кадрова који су "са њихове стране постављени који се не понашају морално у овој ситуацији".

"Што се тиче Горана Тривана, о његовој одговорности ћемо расправљати на Председништву странке", рекао је Дачић.

Додаје да најоштрије осуђује изјаву Новицу Тончева и истакао да Тончев није смео уопште да изговори на било који начин блокаду саобраћајница.

Дачић наводи да се у Србији води специјални рат и да је једна корак у томе и одвајање СПС-а од Вучића.

"Зато сам и рекао да пут ка рушењу Вучића води преко рушења Дачића", додао је Дачић.

Такође, Дачић истиче да је убеђен да је коалиција са Вучићем у интересу Србије, као и да ништа што је у интересу Србије не може да буде против интереса СПС-а.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести