Дачић: Осуђујем изјаву Новице Тончева, да се извини Вучићу

БЕОГРАД: Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић најоштрије је по подне осудио изјаву потпредседника странке Новице Тончева "да ће пет-шест хиљада људи блокирати ауто-пут Београд-Скопље ''уколико још неко од директора државних институција из редова СПС буде смењен'', и најавио да ће Председништво странке о томе расправљати.
dacic
Фото: Tanjug/T.Valič, arhiva

Рекао сам Тончеву да се извини председнику Вучићу. То је неприхватљива и непромишљена изјава и апсолутно противна интересима СПС, истакао је Дачић за Б92.

Он је навео да искакања не сме да буде на кључну тему политике СПС.

Према његовим речима, посреди је "специјални рат", као саставни део стратегије дестабилизације Србије, а и односа СПС - Вучић.

Према СПС се води тај ''специјални рат'' да се одвоји од Вучића. Док сам ја на челу СПС, странка ће сарађивати са Вучићем. Зато постоје струје које кажу - Дачића треба уклонити, изјавио је лидер социјалиста.

Он је поновио да свако ко учествује у демонстрацијама, које је окарактерисао насилним и рушилачким, мора да сноси одговорност.

Како су раније данас пренели поједини медији, потпредседник СПС Новица Тончев, на седници скупштине општине Сурдулица, запретио је да ће оно што се дешава на улицама Београда "да се пресели на југ Србије".

Тончев је навео да ће пет-шест хиљада људи блокирати ауто-пут Београд-Скопље ''уколико још неко од директора државних институција из редова СПС буде смењен''.

Сурдулица је територија у Србији, ''Ужичка република'', где једино нема мрака и страха, цитирали су медији речи Тончева.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести