Дачић: Србија на добром путу чим је хајка и споља и изнутра

БЕОГРАД: Очигледно је да је Србија на добром путу чим се дигла толика хајка на председника Александа Вучића и државну политику Србије и споља и изнутра, изјавио је данас вд председника владе и шеф дипломатије Ивица Дачић.
Ivica Dačić  Foto: Tanjug/R. Prelić
Фото: Tanjug

"У истом дану Тачи, Харадинај и Весељи изручују бујицу хистеричних напада на Србију, да Вучић и ја треба да се извинимо Албанцима, да ће доци до напада на Северну Митровици, да претњу представља руска војска и руски авиони у Србији, да неце бити формирана Заједница српских опстина, и ко зна шта још", навео је Дачић у изјави достављеној Танјугу.

Он је навео и да се у Њујорку у Савету безбедности Хашки трибунал жали на Србију. 

"У Београду се, такође, води хајка против Вучића да је диктатор и гуши слободу медија. А на крају дана у Београд долази комесар Јоханес Хан, који хвали Србију да је напредовала у европским интеграцијама и да кљуцни фактор стабилности у региону", нагласио је Дачић.

Управо то, истакао је он, стабилност и снага Србије је оно сто смета онима који не зеле да Србија има власт која паметно, али бескомпромисно штити интересе Србије и не дозвољава никоме да је понижава. 

У том правцу Србија мора наставити даље, због Србије и због оних који је нападају. Оцигледно је многима смета кад се Срби слозе и кад су јаки. Социјалистицка партија Србије ће у том циљу наставити стратеску сарадњу са Александром Вучићем и Српском напредном странком, навео је Дачић, који је и лидер СПС.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести