Дачић:Јачање билатералних односа на свим пољима с Немачком

БЕОГРАД: Председник Народне скупштине Ивица Дачић разговарао је данас са амбасадором Немачке у Србији Томасом Шибом и том приликом рекао да постоји жеља да се јачају билатерални односи на свим пољима.
dacic
Фото: TANJUG/ NARODNA SKUPSTINA /bs

Дачић је Шиба обавестио и да ће, у договору са председником Републике и председницом Владе, у скупштини ускоро бити организована седница која ће бити посвећена разматрању Извештаја Европске комисије о напретку Републике Србије за 2020. годину.

Амбасадор Шиб је поздравио спремност за наставак дијалога и истакао да Немачка овом питању придаје велики значај.

Позитивно је оценио иницијативу да Извештај Европске комисије о напретку Републике Србија буде разматран у Народној скупштини.

Шиб је такође честитао Дачићу ступање на дужност председника парламента и пожелео му успех на новој функцији.

Он је Дачићу уручио писмо председника Бундестага Волфганга Шојблеа у којем уз честитке у име Бундестага и у своје лично име изражава задовољство јер ће имати прилику да настави сарадњу са Дачићем и спремност за интензивирање односа парламената две земље.

Дачић је амбасадору Немачке изложио приоритете рада Народне скупштине и информисао о тренутним активностима.

Упознао је амбасадора са променама које је Народна скупштина већ почела да примењује, које за циљ имају унапређење рада, а које су у складу са препорукама из Извештаја Европске комисије о напретку Србије за 2020. годину.

Истичући да је Немачка један од најважнијих спољнополитичких партнера Србије, председник Народне скупштине је рекао да желимо да јачамо наше билатералне односе на свим пољима.

Саговорници су се сложили да би размена посета председника парламената значајно допринела оснаживању парламентарне сарадње, а тиме и укупних билатералних односа Србије и Немачке.

Председник Народне скупштине информисао је Шиба о плановима за наставак међустраначког дијалога, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести