Дан примирја у Паризу, Макрон поздравио Мишићевог праунука

ПАРИЗ: Француски председник Емануел Макрон означио је 11. новембра почетак обележавања Дана сећања паљењем пламена на гробу Незнаног јунака, а на централној прослави код Тријумфалне капије уз многобројне француске, било је и застава неколико земаља савезника, укључучујући и више застава Србије.
makron
Фото: Tanjug (Zoran Stanić)

Српске заставе носили су потомци ратника из Првог светског рата, а међу њима је био и праунук војводе Живојина Мишића Ђорђе Стојанац, с којим се поздравио и разговарао француски председник, пренеле су београдске Новости.

Обилазећи барјактаре и рукујући се са њима, француски шеф државе је разменио неколико речи и са осталима који су носили српску и друге заставе, а који су, касније, сви заједно, позвани у Јелисејску палату на свечани ручак.

Звуци музике војног оркестра пригушени су упорном кишом пред стотинама окупљених грађана који су махали заставицама и дошли на церемонију и да поздраве председника, пеноси АП.

Макрон је 11. новембра ујутру најпре положио венац на споменик Жоржу Клемансоу у близини Трга Конкорд, да би се затим колима, у пратњи коњице Републиканске гарде, попео Јелисејским пољима до Трга Шарл де Гол Етоал где је извршио смотру постројених трупа.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести