Дрецун: Затворска казна Тодосијевићу део шире кампање

БЕОГРАД: Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун оценио је данас да је потврда двогодишње затворске казне посланику Српске листе Ивану Тодосијевићу због изјава о Рачку, саставни део кампање, која укључује и забрану негирања геноцида у Сребреници, а чији је циљ да све злочине пребаци искључиво на српску страну.
drecun
Фото: Танјуг видео

Дерцун је за Танјуг подсетио да су догађаји у Рачку који су претходили злочиначком бомбардовању Србије, "темељни стуб упорне, систематске и бруталне кампање чији је циљ скривање истине".

"Албанци на КиМ настоје да прикрију истину која је претходила бомбардовању и након тога, када су спроводили брутално етничко чишћење да би српску страну представили као злочиначку, да би задобиле додатне симпатије у међународној заједници и вршиле притисак на земље да признају независност", рекао је Дрецун.

Како је нагласио, они по сваку цену настоје да сакрију истину о Рачку и саставни део тог плана је и потпуно неприхватљиво понашање које осуђе људе зато што кажу "Не, није се догодио масакр у Рачку".

"Не, у Рачку се није догодио масакр, тамо су убијени терористи, а између осталог Међународни кривични суд за бившу Југославију избацио је из оптужнице за Слободана Милошевића случај Рачак, јер им је постало потпуно јасно да није било никавог масакра", рекао је Дрецун.

Председник скупштинског одбора каже да сада, када се неко држи бруталних лажи Вилијама Вокера и кажњава људе што то не прихватају, забрањује људима да мисле, говоре, да оспоравају нечију тврђну.

"На тај начин забрањујете истраживање чињеница", рекао је Дрецун.

Све то је, како истиче, саставни део и приче о наводном геноциду у Сребренци и доношењу некаквих резолуција којима се забрањује негирање.

"Све то око Рачка, резолуција и пресуде као и прича Аљбина Куртија о наводном геноциду над Албанцима на КиМ, саставни је део веома интензивране кампање, поново активиране после затишја, усмерене да се одговорност за све злочине искључиво пребаци на српску страну, да се негирају, омаловажавају и не поштују уопште жртве српске националности", рекао је Дрецун.

Иван Тодосијевић осуђен је у Приштини на две године затвора јер у Звечану, на обележавању 20 година бомбардовања СРЈ, рекао:

"Повод за агресију на нашу земљу била је такозвана хуманитарна катастрофа, измишљени Рачак, а управо су ти шиптарски терористи који су све то измислили, чинили највећа злодела, за која нико до дан данас није одговарао".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести