ЕК: Позиција ЕУ о статусу Косова је позната и непромењена

Раније синоћ на Твитеру је објављена фотографија комесара за проширење Оливера Вархељија са Вјосом Османи на којој је Османи потписана као вршлац дужности председника ”Републике Косово” што је касније исправљено са "в. д. председница Косова", уз фусноту
evropska komisija
Фото: Youtube Printscreen

БРИСЕЛ: Поводом јучерашње видео објаве Аудио-видео службе Европске комисије у којој је Вљоса Османи потписана као вршлац дужности председника ”Републике Косово” у Комисији за Танјуг кажу да је грешка ”исправљена” и спорни Твит ”обрисан”, а када је реч о статусу Косова позиција ЕУ је добро позната и остаје непромењена”.

"Позиција ЕУ када је реч о статусу Косова је добро позната и остаје непромењена", наводи се у саопштењу које је портапролка Комисије, Ана Писонеро, доставила Танјугу.

Раније синоћ на Твитеру је објављена фотографија комесара за проширење Оливера Вархељија са Вјосом Османи на којој је стајао спорни потпис, на шта је синоћ је реговао директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије, Петар Петковић, затраживши од Европске комисије да одговори "када је то ЕУ званично признала Косово" и да ли је дијалог Београда и Приштине тако постао "сувишан".

Захтев да се званично одреди поводом статуса Косова и најаве једне од њених служби Европској комисији је упутио и Танјуг.

Објава је уклоњена и уместо ње је, уз исту фотографију, Вјоса Османи, титулисана као "в. д. председница Косова", уз фусноту поред речи Косово.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести