Глишић: Циљ Звицерових налогодаваца ликвидација Вучића

БЕОГРАД: Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић изјавио је да је крајњи циљ појединих центрара моћи ликвидација председника Александра Вучића, јер неки, каже, не могу да поднесу да је Србија сваким даном све јача и постаје регионална сила, и навео да, уколико се Вучић повуче са места председника СНС након избора, ни он неће остати на својој страначкој функцији.
darko glisic
Фото: Youtube Printscreen

“Грађани у земљама региона се питају како Вучић може да гради стотине километара ауто-путева и да отвара толике фабрике, а како све то не може код њих, где се ниједна фабрика не отвара, већ се све затварају", рекао је Глишић на ТВ Пинк.

Он тврди да је Радоје Звицер само “извршни директор у фирми” у којој је, како је рекао, “неко други генерални директор и главни уредник” свега што се дешава.

"Звицер добија задатак и он то треба да изврши. Врло је чудно да су планирали атентат за фебруар, када су планирали и повратак ДПС на власт. Нема шансе да је Звицер сам подигао организацију без ичије помоћи", сматра функционер СНС.

Он каже да Звицеров налогодавац у својим изјавама не може да то сакрије.

"Немам дилему ко је налогодавац да се физички елиминише Вучић због тога што се дрзнуо да се Србија подиже, да има највеће плате у региону, да буде најјача по инвестицијама и свим другим економским параметрима и да тако наставља", истиче Глишић.

Он додаје да је брига о Србима у региона додатно иритирала те људе који сматрају да су “господари живота и смрти“ у целом региону.

Говорећи о предстојећим изборима, Глишић је нагласио да он сам неће остати на функцији у странци, уколико се након априлских избора, како је раније најавио, са места председника СНС повуче Александар Вучић.

"Ко сумња у чврстину моје речи, нека сачека па нека види. За мене не постоји други ауторитет, нити ико може да ми да мотив да радим онолико колико радим последњих година у странци. Заиста се трудим да сваки минут свог времена посветим странци", рекао је Глишић.

Он истиче да је то чврсто одлучио још пре две, три године и да би био неозбиљан када би то мењао, да би му, евентуално, било боље.

Глишић истиче и да се унутар СНС највише одлука донело прегласавањем, већином, а ретко када једногласно.

"Али, када нешто одлучимо, обавеза свих је да ту одлуку да поштују", нагласио је Глишић.

Замољен да прокоментарисе предлог Странке слободе и правде (С СП) да Здравко Понош буде председнички кандидат дела опозиције, Глишић је рекао да је "то одличан кандидат".

"Јавност Србије веома добро зна да је Понош моћ наше војске свео на ниво ловачког друштва. Она су била боље опоремљена и спремнија за дејство. Тај човек је истопио све што је могло да се истопи од гвожђа - тенкове, авионе, топове. Све што сми имали у том тренутку као војска нестало је", рекао је Глишић.

Он је додао да је Поношев главни саветник био портпарол НАТО у време бомбардовања СРЈ Џејми Шеј који му је, како је рекао, буквално одређивао “ујутру шта ће да обуче” и шта ће тог дана да ради.

"Он му је био главни саветник и саветовао му је да уништи војску. Данас кад погледате Војску Србије видите нешто сасвим друго. Небо и земља. Ако ћете таквог човека који је уништио оно за шта је био задужен да бирате за председника државе можете да очекујете да ће и њу на исти начин да уништи", поручио је Глишић.

Додао је да је у време претходне власти имала “нула ауто-путева”, отворених фабрика,а а сада је потпуно другачије.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести