Глишић: Неколико чланова странке Заветници прешло у СНС

БЕОГРАД: Председник Извршног  одбора СНС Дарко Глишић представио је данас нове чланове Српске напредне странке који су напустили странку "Заветници", незадовољни њеном политиком и инцидентима посланика на јучерашњој седници Скупштине.
2
Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Глишић је на данашњој конференцији за новинаре рекао да су га контактирали чланови странке Заветници и да су изразили жељу да буду део СНС, јер су, како је навео, видели да та странка има озбиљност и одговорност за све своје поступке.

У СНС су прешли одборници у Скупштини града Београда странке Заветници Стефан Јовановић, Марија Вукмировић, Бојана Сладојевић, као и народни посланици Душан Стоиљковић и Драган Стојановић.

"Њима је доста лажи и обмана и кабадахијског понашања Милице Ђурђевић Стаменковски и њеног супруга Стефана, а оно што је она јуче радила са групом својих истомишљеника, њихову данашњу одлуку учинило је много лакшом и убрзало је", рекао је Глишић.

Стефан Јовановић је рекао да је председница странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски "маркетиншка марионета свог супруга", који, како каже, самовољно доноси све одлуке у вези са будућношћу странке, не поштујући изабране органе странке нити вољу чланова.

"Они на перфидан начин обмањују све грађане Србије и чланове своје странке, јер је њихова борба за истински патриотизам само параван борби за личне интересе и политиканску добит", казао је Јовановић.

Глишић је навео да СНС пружа пуну подршку Вучићу у борби за очување највећих националних интереса земље, као што су мир, стабилност, очувања КиМ и српског народа на том простору.

"Кроз ту борбу Вучић показује изузетно државничко држање, јак став и одговорност која има за циљ да се национални интереси до краја испуне", казао је Глишић.

Додао је да Вучић једини председник у историји парламентаризма који подноси извештаје Скупштини, одговара на питања народних посланика, обавештава јавност  о томе шта који су изазови пред нашом државом.

"Јуче смо видели како изгледа када нако жели да уради све супротно, да руши наше националне интересе и борбу за очување КиМ. Јуче смо имали прилике да видимо како се руши Србија у режији Бошка Обрадовића, Милоса Јовановића и Милице Ђурђевић Стаменковски", казао је Глишић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести