Глишић: Понављање гласања на пет изборних места у Шапцу ме мења ништа

Понављање избора на пет бирачких места у Шапцу не може да промени резултат и чињеницу да је Српска напредна странка већ освојила више од 30 хиљада гласова, оценио је председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић и истакао да је одуговлачење краја изборног процеса од стране Небојше Зеленовића само покушај бившег градоначелника да још који дан остане на власти.
darko glisic
Фото: Youtube Printscreen

Глишић упозорава на чињеницу да Зеленовић врши озбиљан политички утицај на рад Градске изборне комисије Шабац чији председник Будимир Павловић, познат као Буда заблуда, по политичким налозима управља радом комисије. Посебно је занимљиво то да је супруга председника комисије Будимира Павловића, на изборној листи Небојше Зеленовића, што га већ дискредитује, истиче Глишић и наглашава да су изборни услови у Шапцу најгори које је Србија икад имала од увођења вишестраначког система.

Глишић је оценио да Небојша Зеленовић из два разлога одуговлачи окончање избора.

 Први разлог је, истиче Глишић, то што Зеленовић одбија да се суочи са реалношћу и чињеницом да му је народ рекао да га више неће на челу града, а други је то што је народ увидео размере Зеленовићевог лоповлука и што више неће то да трпи. Државна ревизорска комисија утврдила је ненаменско трошење неколико милиона евра за време Зеленовићеве власти, а ко зна колико још тога има и шта је све радио, каже Глишић и пита како је могуће да, како каже, европски душебрижници нису реаговали на катастрофалне изборне услове у Шапцу где Српска напредна странка није имала ниједног председника ни заменика бирачког одбора, нити су њени представници учествовали у бројању гласова.

Где год је Српска напредна странка на власти представници опозиције су могли да учествују у комплетном току избора, само у Шапцу опозиција нема никаква права, јер су тамо Зеленовић и Душан Петровић умислили да су неприкосновени владари, каже Глишић. Он посебно истиче да су изборни услови у Шапцу и Ђиласови услови јер је Зеленовић био део Ђиласове коалиције, па тако изгледа њихова демократија.

Они мисле да могу све, па и да одложе изборе за годину дана или прогласе да је вечерас Нова година, каже Глишић и наглашава да је народ без сумње гласао за промене што је резултирало убедљивом победом Српске напредне странке. 

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић оценио је и да су Петровић и Зеленовић рачунали на некакво незадовољство грађана после посете  наше  делегације Вашингтону, али да им се и тај план изјаловио, јер је председник Вучић у потпуности одбранио српски национални интерес и вратио се из Вашингтона као победник и државник који је за своју отаџбину учинио најбоље.

 

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести