Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић новим видеом приказао штету незапамћеног невремена: Хвала премијерки што је била у Новом Саду, морамо да се боримо да из овога изађемо јачи

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић обишао је са премијерком Србије Аном Брнабић олујом уништена подручја на територији града, а након састанка истакли су да су два приоритета у уклањању штете- домаћинства и образовне институције.
Милан Ђурић
Фото: Printscreen Instagram milandjuric_gradonacelnik

-Обишли смо парк природе Бегечку јаму. Oд 400 хектара који су под шумом, 200 хектара је страдало. Укупно 13 локалних самоуправа је прогласило ванредну ситуацију, али апсолутно су најтеже погођени Град Нови Сад и општина Бачка Паланка. Скоро 12.000 домаћинстава, стамбених објеката, су пописана да су делимично оштећена или у потпуности уништена. Обишли смо Основну школу у Футогу „Десанка Максимовић” која је 19. јула остала потпуно без крова. Видели смо да радници један део школе раде, да постављају припреме за постављање крова. Нама су два апсолутна приоритета за надокнаду штете стамбени објекти, односно домаћинства и основне и средње школе како би деца могла да крену у школу од 1. септембра. Хвала премијерки што је била у Новом Саду. Захваљујем се свим републичким органима и предузећима који су нам помагали до сада да отклонимо ову елементарну непогоду. Идемо даље, морамо да градимо, морамо да се боримо да из овога изађемо још јачи- стоји испод видео објаве првог човека Града.

 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести