Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић у Бања Луци

БАЊАЛУКА: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је обележавању 22. априла- Дана Града Бања Лука, а тог датума 1945. године Бања Лука је ослобођена од фашизма.
б
Фото: Град Нови Сад

Градоначелник Вучевић присуствовао је свечаном пријему за делегације пријатељских градова, и том приликом упутио је честитке грађанима Бања Луке, градоначелнку Игору Радојичићу и председнику Скуптишне Града Бања Лука Зорану Талићу.

- Честитам свим грађанима Бања Луке овај изузетно важан датум, и желим им да се град континуирано развија, да расте и да увек буде бољи. Упркос томе што је претрпела велика разарања, Бања Лука је град који је увек смогао снаге да иде напред. Сваки пут када дођемо овде видимо промене на боље, да је град све лепши и развијенији, и све је више људи, али и туриста на улицама. То су јасни показатељи доброг рада градске администрације, али и подршке Владе Републике Српске и председника Додика. Нови Сад и Бања Лука су повезани историјом, културом и традицијом. Наша два града традиционално негују добре односе, а томе највише доприносе сами грађани и пријатељске везе међу њима. Нови Сад искрено жели да види Бања Луку као најразвијенији град у овом региону и увек је спреман да помогне. Сигуран сам да ћемо наставити одличну сарадњу и реализовати заједничке пројекте, а све у циљу економског напретка наших средина и стварања што квалитетнијих услова за живот - нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Поводом 22. априла у Бања Луци се током викенда одржавају бројне културне и спортске манифестације, а одржана је и Свечана академија у Банском Двору. Градоначелник Бања Луке Игор Радојичић пожелео је срдачну добродошлицу представницима Новог Сада и захвалио се градоначелнику Вучевићу на подршци и доброј досадашњој сарадњи.

Е. Д.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести