Грчић тужио Стефановића због навода о пореклу имовине

БЕОГРАД: В. д. директора Електроприведе Србије (ЕПС) Милорад Грчић тужио је заменика председника Странке Слободе и правде (ССП) Борка Стефановића за повреду части и угледа због, како каже, неистинитих навода о пореклу Грчићеве имовине.
borko stefanovic
Фото: Танјуг/ Зоран Жестић

Грчић је за Танјуг рекао да је тужбу против Стефановића поднео у понедељак Првом основном суду и додао да је био принуђен да реагује јер је, каже, Стефановић прешао црту у изговореним лажима.

“Принуђен сам да тражим заштиту суда због части и угледа мене и моје породице. Ничија деца нису дужна да трпе зато што неко не може да се бави истином, јер је нема, и онда износи лажи”, рекао је Грчић.

Додао је да је уз тужбу приложио доказе да Стефановић износи неистине о томе како је Грчић стекао имовину, пре свега, стан од 216 квадрата у Обреновцу.

Грчих је навео да је тај стан купио 2006. године, 10 година пре него што је постао в. д. директор ЕПС-а, и показао купопродајни уговор у коме се, каже, јасно види датум куповине, додајући да су плаћени сви трошкови преноса права.

В. д. директора ЕПС-а одбацио је наводе Стефановића и о својој кући у Обреновцу и навео да је реч о приземној породичној кући од 110 квадрата, која је изграђена 1973. године, а у којој данас живе његови родитељи.

“На тој адреси сам живео 34 године и једини сам наследник те куће. Стефановић је изнео страшну лаж којом је увредио мене, моје родитеље и моје претке”, рекао је Грчић.

Он је казао да су нетачни и Стефановићеви наводи о томе да поседује аутомобил марке БМW и додао да такав ауто никада није имао, “ни нов ни половни”.

Грчић је апеловао на надлежне институције да што пре донесу Закон о пореклу имовине, после чега ће, како каже, Стефановић и многи други имати проблем да објасне “одакле им милиони евра, а некима више од 600 милиона евра”.

“Обратио сам се суду, верујем у институције ове државе и сигуран сам да ће суд наћи начин да сачува част и углед мене као грађанина и моје породице.

Грчић је у тужби затражио накнаду нематеријалне штете у износу од 500.000 динара, а уколико добије спор, новац ће уплатити у хуманитарне сврхе.

Заменик председндика СПП-а Борко Стефановић и Марко Бастаћ су у петак на прес конференцији испред Агенције за борбу против корупције устврдили да су станове и другу имовину на споран начин стекли државни секретар у МУП-у Биљана Поповић Ивковић, в. д. директора ЕПС-а Милорад Грчић, генерални секретар председника Србије Никола Селаковић и заменик градоначелника Београда Горан Весић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести