Хаџију и Мустафа: Ресори нису подељени

ПРИШТИНА:  Посланица Покрета Самоопредељење, Албулена Хаџију и портпарол Демократског савеза Косова (ДСК), Бесиан Мустафа, негирали су данас да су министарски ресори подељени међу двема водећим странкама и да је странка Исе Мустафе добила ресор Министрства унутрашњих послова у новој косовској влади.
Dijalog Beograd Pristina/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић/Приштина

Хаџију је за портал Инсајдери рекла да је у питању спекулација.Иако су преговори двеју победничких странака у застоју, неки приштински медији су претходходних дана тврдили, позивајући се на поуздане изворе из ДСК, да су министарски ресори подељени, док су неки пак тврдили да је та странка тражила, али да није добила ресор министарства полиције.

Хаџију, међутим, каже да министарство унутрашњих послова није била тема разговора двојице лидера."Видела сам да се спекулише да се око тог министарства нисмо сожили, али то не стоји", рекла је Хаџију.

Приштински медији су раније објавили и да су министарски ресори већ подељени и да је ДСК добио Министарство унутрашњих послова, Министарство просторног планирања, Министарство просвете, Министарство пољопривреде и Министарство безбедности, док је Покрет Самоопредељење добио Министарство економског развоја, Министарство финансија, Министарство спољних послова, Министарство правде и Министарство здравља.

И портпарол ДСК, Бесиан Мустафа, каже да министарства нису подељена."Није било састанка, тако да нема ни поделе министарстава", рекао је Мустафа за приштинску Бота сот.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести