Харадинај: Реципроцитет са Србијом је следећи корак

ПРИШТИНА: После таксе која је испрва била 10 посто за српске производе, и сада је 100 посто, косовски премијер Рамуш Харадинај, најавио је и други потез који се може предузети против Србије, преноси Клан Косова.
Ramuš Haradinaj Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Оно што смо ми урадили је најнормалнија могућа ствар. Такса је инструмент, користио се њоме и председник САД, Доналд Трамп, то је познат инструмент, користи се у свим земљама света. То је инструмент који нисмо ми открили", рекао је Харадинај, извештава Клан Косова.

"Реципроцитет је други степен и може да се деси. То је следећи корак, али за сада је такса довољна", навео је Харадинај.
Косовски премијер је у емисији "Зона Б" рекао да је увоз производа из Србије нула и да су чврсти када је реч о томе да не дозволе да уђе роба са натписима попут "Косово и Метохија".

Харадинај је навео да је послао меморандум свим европским земљама, као и осталим, са аргументима у вези са мером од 100 посто.
"Ја сам послао свим владама и ЕУ да имамо јаке аргументе да предузмемо овај корак. Ни у Србији нису изненађени што смо ово урадили, можда су изненађени што ово нисмо раније урадили. Дао сам копију меморандума и комесару Хану", казао је Харадинај.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести