Јерков: Данас сам чула зашто Лутовац хоће да идем у затвор

БЕОГРАД: Потпредседница Демократске странке Александра Јерков, саслушана је у полицији, због кривичне пријаве коју је против ње, због наводног фалсификовања потписа, поднео председник странке Зоран Лутовац.
jerkov
Фото: Dnevnik.rs

Јерков је за Танјуг рекла да је данас први пут видела ту кривичну пријаву, односно да јој је полиција прочитала због чега председник странке сматра да, како каже, треба да иде у затвор и да кривично одговара.

Мој закључак након свега јесте да се само потврђује оно о чему сам говорила претходних дана, а то је да је реч о политичким разлозима и да је то његов начин да изврши притисак не само на мене, него и на све оне чланове Главног одбора који су потписали иницијативу, да престанемо да говоримо о стварима које у ДС нису добре, али пре свега о њеној политици, рекла је Јерков.

Како каже, у полицији су је питали да ли је однела потписе трећине чланова Главног одбора у централу ДС, што је, каже, потврдила, а затим су је питали на који начин су сакупљани потписи што им је такође објаснила.

Рекла сам им и да сам касније из медија сазнала да су три или четири члана накнадно повукла свој потпис, али и да су Статутарна комисија и Секретаријат странке утврдили да и даље постоји довољан број потписа да се захтев за сазивање седнице Главног одбора сматра валидним. Позив смо послали оним члановима који се налазе на званичном списку странке и никог ван списка нисмо контактирали, нити тражили од њих да било шта потпишу, рекла је Јерков.

Упитана да прокоментарише најаву потпредседнице ДС Драгана Ракић да ће ДС ангажовати и графолога, Јерков каже да је то "врло необично", јер је 130 чланова Секретаријату странке потврдило да су потписали захтев.

Упркос њиховој изјави да су потписали захтев за сазивање седнице Главног одбора, они и даље желе да се играју приватних детектива. Не знам ни шта им је циљ, ни шта им је намера. То више није једна особа коју прогањају већ 130 људи сматрају лажовима, рекла је Јерков.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести