Јерков: Власт нуди новац уместо истине

БЕОГРАД: Чињеница да ће се на дневном реду седнице Скупштине Србије у понедељак наћи сраман предлог закона о несталим бебама представља беспризорну увреду за родитеље нестале деце којима власт место истине нуди новац, поручила је данас посланица Дмократске странке (ДС) Александра Јерков.
jerkov
Фото: Dnevnik.rs

"Влада овим законом родитељима нестале деце нуде износ до 10.000 евра уместо истине о томе шта се десило са њиховом децом. Нека чланови Владе прво кажу колико коштају њихова деца и за колико новца би их се они одрекли, па нек онда износе такве срамне понуде другима", навела је Јерков у писаној изјави.

Истичући да се на дневни ред парламента ставља "сраман предлог закона о несталим бебама" и да је представља" беспризорну увреду за родитеље нестале деце који, као да нису већ довољно пропатили", Јерков истиче како родитељи сада "морају да трпе увреде и понижења режима ком није стало ни до њих, ни до њихове деце, ни до истине".

"Током пет година које сам провела радећи са удружењима родитеља, показало се да су то људи којима није стало ни до политике ни до странака, који имају потпуно другачије виђење решења овог проблема, а уједињавала их је само једна ствар - сви до једног су били против овог предлога закона", нагласила је Јерков.

Она је указала и на чињеницу да се "Закон доноси скоро шест година након истека рока који је Србија добила од Савета Европе", оценивши да се то чини на "скандалозан начин и након јавне расправе на којој су очајни родитељи из свих удружења молили власт да га не усваја у овој форми јер ће онемогућити да се истина о њиховој деци икада сазна".

Јерков сматра како "то показује да Влади уопште није стало ни до беба ни до родитеља, већ искључиво ради испуњења форме и наводног испуњења међународних обавеза".

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести