Јовановић: ДСС неће учествовати у оваквом дијалогу о КиМ

БЕОГРАД: „Због важности теме, Демократска странка Србије (ДС С) би радо учествовала у дијалогу о Косову и Метохији, али у оваквој форми, "када се сви питају", нећемо учествовати, изјавио је данас председник те странке Милош Јовановић.
Predsednik DSS Miloš Jovanović foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Александар Вучић и Српска напредна странка праве фарсу од дијалога, јер у њему учествују сви, и само још фале хокејаши или деца у обданишту", рекао је Јовановић на ванредној конференцији за новинаре у седишту странке.

Питање Косова је веома важно за српски народ, каже он, и ДС С би врло радо учествовала у дијалогу по питањима Устава и Резолуције 1244, али како сматра, у дијалогу би "требало да се питају" само политичке странке, Српска православна црква и "евентуално САНУ".

Према његовом мишљењу, овако конципиран дијалог, у коме су позвана "сва заинтересована удружења" осмишљен је, сматра Јовановић, да не доведе до решења или да доведе до "болних компромиса и предаје Косова".

Прва седница Радне групе за пружање подршке унутрашњем дијалогу о Косову и Метохији заказана је за данас, а њен задатак је да пружа подршку надлежним органима, организацијама и телима у процесу водења унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, као и да прати и координира активности које надлежни органи државне управе предузимају у процесу водења унутрашњег дијалога о Косову и Метохији.

За председника Радне групе, у чији рад ће бити укључена сва министарства Владе Србије, именован је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести