Јовановић: Насловна НИН-а с намером,живимо јесен 2003?

БЕОГРАД: Насловна страна НИН-а, са председником Србије Александром Вучићем испред пушцане цеви, била је постављена са намером, изјавио је данас лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић и истакао да се не сме на такав начин играти са емоцијама људи у земљи у којој је убијен премијер Зоран Ђинђић.
Čedomir Jovanović  Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Јовановић каже да је одрастао уз НИН и да је раније био и колумниста НИН-а и да може да каже да сами себи у НИН-у ништа горе нису могли да ураде."Не знам ста је горе, да ли та насловна страна или НИН без насловне стране. То се није десило случајно, желели су ту конотацију", сматра Јовановић.

Такође, истиче да не мисли да Вучића може да дестабилизује таква насловна страна НИН-а, али да свакако у земљи у којој живимо та врста фотографије носи са собом неку врсту асоцијације.

"Таква фотографија носи са собом и неку асоцијацију, коме је то потребно? Ко је нашао срећу у 12. марту (када је убијен премије Зорана Ðинђића)? Ако ће да победе Вучића и ако су они незадовољни Вучићем, а очигледно јесу, је л" постоји неки други начин да се то уради", запитао је Јовановиоћ гостујући на Хепију.

Јовановић додаје да је "политика толико разлудела ово друштво и да се тумара као што смо тумарали после 2000. године"."Та мера искључивости, агресије, мржње, нетолеранције и неуважавања аргумената... Ово је копирана јесен и зима 2002. и 2003. године", каже Јовановић и додаје да је данас таква атмосфера да чим неко узме одређене новине да се истовремено "декларисао за кога је у политици".

Истиче да је етикетирање израз велике немоћи и фрустрације."Лист нин има сада већу редакцију, него тираж", навео је Јовановић и додао да је његов најближи пријатељ 2015. године добио отказ у НИН-у, јер им се није допала његова карикатура Вучића и Ер Србје.

"И данас раде овакве гадости", додао је Јовановић.

Нагласио је, такође, да нико не може да га убеди да за насловну страну са Вучићем испред цеви није постојала намера и да је то било случајно или глупост и запитао да ли они који су за Вучића на исти начин треба да одговарају на својим насловним странамама и да ли то значи да треба да се убијамо на улици.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести