Косовска опозиција свим средствима против демаркације с ЦГ

ПРИШТИНА: Представници косовских опозиционих странака најавили су да ће употребити сва средства у борби против споразума о демаркацији са Црном Гором, преноси РТС наводе приштинских медија.
Kosovo ilustracija/ Tanjug
Фото: Tanjug

Напомиње се да је, дан пошто косовски премијер Иса Мустафа није успео да убеди европске званичнике да ублаже услове за визне олакшице, опозиција у Приштини запретила да ће употребити сва средства како би спречила ратификацију споразума о демаркацији са Црном Гором.

Посланица Самоопредељења Шћипе Пантина рекла је "Радију Слободна Европа" да ће они употребити сва средства како би онемогућили ратификацију споразума. 

У претходне две године, посланици покрета који је основао Аљбин Курти, у више наврата су бацали сузавац током скупштинских заседања, онемогућавајући на тај начин доношење закона којима су се противили.

Алијанса за будућност Косова сматра да је довољно да опозиција гласа против предложеног документа.

"Сузавац је непотребан", рекао је Али Бериша, посланик странке на чијем челу је Рамуш Харадинај, некадашњи вођа ОВК који у Француској чека одлуку суда да ли ће бити изручен Србији која га терети за ратне злочине.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести