Кукан: После разговора са Дачићем да дефинишемо оквир дијалог

БРИСЕЛ: Један од посредника Европског парламента у Међустраначком дијалогу у Србији, Едуард Кукан, очекује да ће се након разговора са са председавајућим Народне скупштине Србије, Ивицом Дачићем, дефинисати оквири друге фазе ових преговора.
Predsedavajući delegacije EU Eduard Kukan  Foto Tanjug/ S. Radovanović
Фото: Dnevnik.rs

”Ми још немамо ништа на папиру. Били би врло задовољни да се 1. марта договоримо како и шта даље, али и ко ће све од опозционих странака пристати да учествује у преговорима”, поручио је Кукан за Танјуг.

У преговарачком тиму Европског парламената кажу да ће се са Ивицом Дачићем, као домаћином Међупартијског дијалога, у понедељак од 11 часова ”разговарти о свему”, а да се тражи и ”формула” како би овај процес обухватио и опозиционе странке које нису заступљене у Народној скупштини, а које желе да учествују у дијалогу.

”Са наше стране ми смо спремни да урадимо све што можемо и најбоље што можемо како би помогли Србији”, каже Едуард Кукана.

Он оцењује да ће се у наредним данима ”нешто дефинисати” око наставка Међупартијског дијалога у Србији, али и да се мора сачекати до конкретних резулатата.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести