КУРТИ ТВРДИ Нисам добио никакав ултиматум

ПРИШТИНА: Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је данас да није добио никакав ултиматум од САД и ЕУ у вези са ситуацијом на северу КиМ.
albin kurti YT
Фото: Youtube/ Aljazeera

Он је рекао да је на састанку са специјалним изаслаником САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром и специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком ''понудио сигуран излаз'' из кризе на северу, за коју је рекао да су је изазвале, како је рекао, нелегалне структуре Србије, преноси Коха.

''Нисам добио никакав ултиматум, срели смо се и разговарали са емисарима и понудио сам сигуран начин да имамо стабилан излазак из кризе на северу Косова изазване нелегалним структурама... Прво, владавина права, ми смо мали десетине НАТО војника, косовских полицајаца и новинара који су били жртве невиђене бруталности насилних екстремиста'', рекао је Курти новинарима.

Специјални изасланик САД за Западни Балкан Габријел Ескобар изјавио је у уторак да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти има два дана да одговори на захтеве ЕУ и САД.

Он је новинарима у Приштини рекао да ће он и Лајчак у петак обавестити јавност да ли има напретка или не, преноси Репортери. Како је рекао, Курти је дужан и да се до петка изјасни о питању избора на северу, као и да Охрид нема план Б и да споразум мора да се примени.

Ескобар и Лајчак од понедељка увече се налазе у Приштини где су разговарали са Куртијем, председницом привремених приштинских институција Вјосом Османи, представницима три највеће опозиционе странке и Српском листом.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести