Лајчак са Ракићем и Куртијем о дијалогу и пандемији

БЕОГРАД: Известиоц ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак разговарао је данас са представницима Српске листе и са вршиоцем дужности косовског премијера Аљбином Куртијем о наставку дијалога као и о борби против корона вируса.
miroslav lajcak, Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik.rs

На званичној Фејсбук страници Српске листе објављено је да су председник Српске листе Горан Ракић и потпредседник странке Игор Симић разговарали данас са Лајчаком о заједничким напорима за сузбијање пандемије, као и о потреби да се спрече било какве једностране акције које могу додатно да отежају дијалог.

Разговор је вођен путем видео линка.

Иформацију је објавио и Лајчак на свом Твитер налогу, истичући да је имао користан разговор са Ракићем и вршиоцем дужности косовског премијера Аљбином Куртијем у вези са наставком дијалога и борбе против корона вируса.

"Настављајући разговоре са политичким лидерима у региону, разговарао сам са додатним партнерима, укључујући в.д. премијера Аљбина Куртија и Горана Ракића. Имали смо продуктивне и корисне разговоре у вези са наставком дијалога, Ковиду-19 и мерама за његово спречавање", написао је Лајчак.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести