"Логичан наставак деструктивног деловања фашисте Обрадовића": СНС најоштрије осудила дивљање лидера Двери

Српска напредна странка Војводине, Колубарског и Мачванског округа најоштрије је осудила "фашистичко дивљање" лидера Двери Бошка Обрадовића и његових присталица који су данас "према налогу тајкуна Драгана Ђиласа" извели испред Скупштине Србије.
asdw
Фото: Tanjug/ANDRIJA VUKELIC

Напад на народне посланике који улазе у зграду српског парламента СНС је оценила као напад на грађане Србије, јер су посланици легитимни представници народа, а то према саопштењу напредњака Обрадовићу очигледно ништа не значи јер је већ "више пута исказао непоштовање и према држави и према народу".

Из СНС-а Војводине су изјавили да у "очигледном настојању да изазове инцидент и буде ухапшен, како би испао тобожња жртва режима, Бошко Обрадовић, доказани силеџија не преза ни од физичког обрачуна". Најстроже су осудили то што су он и његови хулигани физички насрнули на посланика Марјана Ристичевића и физички га повредили, док су остале посланике вређали и простачки им добацивали.

- Данашњи фашистички акт насиља, нажалост, логичан је наставак деструктивног деловања фашисте Обрадовића, који је између осталог последица и синоћњег неуспелог окупљања присталица Савеза за Србију испред зграде Председништва, где ни сам Обрадовић није крио разочарање бројем људи, што га ипак није спречило да сумануто ломи заштитну ограду и дивља испред зграде једне од најважнијих државних институција - пише у саопштењу.

Напредњаци упозоравају и на чињеницу да осим што демонстрирају насиље, Обрадовић и његове присталице крше све мере заштите од вируса Цовид 19, тако што су синоћ, као и јутрос испред Скупштине, били без заштитних маски и рукавица, што јасно сведочи о врхунској неодговорности према здрављу свих грађана Србије.

- Српска напредна странка Војводине, Колубарског и Мачванског округа поручује Обрадовићу и његовом шефу Ђиласу да Србија никада неће бити држава у којој владају мржња, лоповлук и насиље за које се они залажу. Зато посебно поздраваљамо изјаву председника Србије Александра Вучића, који је  све грађане позвао да осуде фашистичко дивљање. Уверени смо да ће се грађани одазвати том позиву и да ће ускоро, већ 21. јуна, на изборима, и Обрадовића и његове налогодавце послати тамо где им је место, на сметлиште историје - пише у саопштењу.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести