Лутовац: Не постоје никакве поделе у ДС

НОВИ САД: Председник Демократске странке Зоран Лутовац рекао је да никаквих подела у тој странци нема већ да се на основу простора који у медијима добијају појединци незадовољни одлукама централних органа странке ствара такав утисак.
Танјуг/Т.Радовановић, архива/Зоран Лутовац
Фото: Танјуг/Т.Радовановић, архива/Зоран Лутовац

"Не постоје поделе у Демократској странци, већ утисци да постоје поделе. Постоји подршка ''Вучићевих медија'', као и подршка ван странке, а управо то ствара такав утисак", истакао је Лутовац за војвођански јавни сервис РТВ.

Како је навео, исти људи, који чине апсолутну мањину, траже различите поводе како би "преузели дизгине управљања Демократском странком".

"Траже се теме, кад смо ми за бојкот они су за излазак на изборе, да смо ми за излазак они би били за бојкот. Ту нема политике, принципа и програма. Посреди су покушаји да се странка преузме и оборе легитимне одлуке донете огромном већином на органима странке", навео је председник ДС.

Он је казао да ће на скупштини бити изабрана нова Статутарна комисија која, према речима Лутовца, "неће падати под политички утицај већ ће просуђивати на основу статута".

"Постојећа Статутарна комисија се бави политиком, а не утврђивањем правних чињеница. Јасно је да постоје политичке инструкције", рекао је Лутовац.

Каже да је ДС као странка донела одлуку о бојкоту са свега четири гласа против.

"И у органима широм Србије и са чланством и међу грађанима та одлука има још већу подршку и она треба да се поштује. ДС би изгубила и оно мало кредибилитета кад би кршила одлуке које је донела", напоменуо је Лутовац.

Наводи да ће седница Главног одбора коју је заказао бити кад је и предвиђено, 14. марта. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести