МАЛИ: Страни центри моћи теже да Србија НЕМА АПСОЛУТНУ ВЕЋИНУ, правог вођу, погледајте само ШТА РАДЕ АМБАСАДЕ

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали изјавио је вечерас да страни центри моћи у Београду желе да Србија нема јасну владу, правог вођу, правог лидера, како је рекао, независне, слободарске Србије.
sinisa mali
Фото: Youtube Printscreen

Сада имате СНС на 44 одсто, СПС на око 10 одсто, имате обједињену десницу на 13 одсто, обједињена левица 23, 24 одсто. У таквој расподели снага имате већину, вољу народа која је јасно изражена. Имате самосталну Србију. Наш интерес је Србија, грађани Србије доносе одлуку куда Србија иде, рекао је Мали за Пинк.

Погледајте шта раде стране амбасаде. Узмите само седам процената од СНС. Највећи део би ишао ка десно, неће никоме ка лево. Дакле, десница би ишла на 17 одсто, СПС на 14, ту онда нема апсолутне већине. Немате јасну коалицију. То је најбољи тренутак којем тежи страни центри моћи, где немате јасну владу, немате правог вођу, правог лидера за независну, слободарску Србију, оценио је Мали.

Министар финансија и потпредседник СНС је рекао да је "такозвана, проевропска опозиција врло компактна".

Сада је то Ђиласова коалиција. Успео је новцем да обједини све, али неће својим именом да изађе. То су странке које би отежале нашу позицију. Како се опозиција сада понаша, они су већ победили на изборима. Само се баве својим мандатима. Зато је председник Вучић рекао јуче да су ово пресудни избори, рекао је Мали.

Он је рекао да опозиција жели да врати Србију уназад.

Из ове ситуације, само је Ђилас изашао као победник. Он је сам признао да је зарадио 619 милиона евра током тих пар година док је био на власти. Имам списак његових фирми. Његове фирме су имали директне уговоре са београдским предузећима. Притом, има уговор са Народним музејом који је био затворен. Корупција - прва лига. То је Србија у коју они желе да врате, где новац иде директно у њихове џепове, истакао је Мали.

Он је рекао да је у време када је владу чинила данашња опозиција, Србија била на ивици банкрота.

Пре 11 година, пола милиона људи је остало без посла. Нисте имали ниједну фабрику, нису отварани путеви, болнице. Тада је курс ишао са 83 динара на 120 за само четири године. Инфлација двоцифрена, без икакве кризе. Шта је моја порука? Сви они, у тренутку, у секунди, када су видели да могу да освоје власт, нису имали проблем да буду са сваким, што значи да продају национали интерес, интерес своје земље. Нама су национални српски интереси број један, рекао је Мали.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести