Мас разговарао са Куртијем и пренео му подршку Немачке

ПРИШТИНА: Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, заједно са потпредседницима владе Бесником Бисљимијем и Доником Гервалом, одржао је данас састанак са министром спољних послова Немачке Хајиком Масом, од кога је добио потврду подршке Немачке Приштини.
mas
Фото: Tanjug/ Kay Nietfeld/ Pool via AP

Немачки министар је такође истакао подршку владиним циљевима реформе владавине права, борби против корупције и организованог криминала, јавља Косово онлајн.

Министар Мас изјавио је да је током немачког председавања ЕУ питање либерализације визног режима за Косово било на врху дневног реда.

Потврдио је да ће Немачка бити посвећена либерализацији виза за Косово што је пре могуће, пошто је немачки став јасан, а то је ''да је Приштина испунила све услове за либерализацију визног режима''.

Тема састанка било је и питање дијалога са Србијом уз посредовање ЕУ, где је немачки дипломата потврдио континуирану подршку Немачке дијалогу и нормализацији односа Београда и Приштине.

Курти је нагласио је да нова влада гарантује безбедно окружење за инвестирање и да ће Приштина поздравити заједничке инвестиције дијаспоре и немачких инвеститора.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести