Милић: Протести нису грађански, они су против, не видим за шта

БЕОГРАД: Директорка Центра за евроатлантске студије Јелена Милић сматра да протести „један од пет милиона“ који се шест субота одржавају у Београду нису грађански протести, већ су против нечега, али, како каже, „не види за шта“.
Predsednica Centra za evroatlantske studije Jelena Milić Foto: Tanjug/video
Фото: Председница Центра за евроатлантске студије (ЦЕАС) Јелена Милић Фото: Танјуг/видео

Ако ви напишете писмо (председнику Руске Федерације Владимиру) Путину у коме потказујете председника Србије што покушава да направи компромис који ће Србију оставити на европским интеграцијама, а притом сами ниједном не споменете еворспке интеграције, мени то није грађански протест, већ против нечега а не видим за шта, рекла је Милић гостујући на Н1 а поводом писма Путину једног од учесника протеста Бошка Обрадовића.

Према њеним речима и то „против“ је погрешно артикулисано.

Виде мале ствари, поједине елементе који треба да се поправљају... али једини начин како то треба да се поправи је компромис с Косовом и натавак евроатланских интеграција, што у свари ради (председник Србије Александар) Вучић, сматра Милић.

Она је подсетила да се Вучић јуче састао 15. пут с Путинином, а у међувремену је видео и кинеског премијера и кинеског председника, јапанског премијера.. и запитала „где су ту Американци“.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести