Милићевић: Лажне оптужбе неуспешног председнчког кандидата

БЕОГРАД: Некадашња америчка државна секретарка Хилари Клинтон још не може да изађе из шока због пораза на председничким изборима у САД па поново напада Србију на основу лажних и погрешних оптужби, изјавио је шеф посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић. 
Ђорђе Милићевић
Фото: Ђорђе Милићевић

Реагујући на изјаву Хилари Клинтон, која је председника САД Доналда Трампа упоредила са некадашњим председником Србије Слободаном Милошевићем, за кога је рекла да је био "зли диктатор", Милићевић каже да је Милошевић био председник Србије и да се кроз напад на њега заправо мери учешће Србије и њена кривица или не.

Истакао је да нигде није утврђено да је Србија била део удруженог злочиначког подухвата. 

"Сматрамо да је пресудом Хашког трибунала, који претпостављамо да госпођа Клинтон уважава и поштује, у случају Радована Караџића, врло јасно утврђено и потврђено да нема кривице Милошевића и Србије и на тај начин су срушене све лажи које се данас нажалост покушавају актуелизовати о геноциду и ратним злочинима и које су нажалост основ за кажњавање Срба и српског народа", рекао је Милићевић синоћ за Танјуг. 

Он каже да се намеће питање због чега "неуспешни председнички кандидат, госпођа Клинтон", након јасно утврђених чињеница Хашког трибунала, никада није била спремна да говори о оправданости западне политике према Србији, укључујући и бомбардовање. 

Како је навео, двоструки стандарди и интерес породице Клинтон су препознатљиви као и њихова потреба да оне са којима се не слажу политички, на најгрубљи начин нападају и вређају називајући их диктаторима, па чак и кроз "милосрдну" употребу војне силе. 

"Србија је данас уверена да је дошло ново време у којем ће преовладати уважавање и равноправност, снага аргумената, не снага силе, а сви они који живе у прошлости нека то прихвате или остану у прошлости", закључио је Милићевић. 

Некадашња америчка државна секретарка и неуспешна кандидаткиња Демократске партије за председницу САД Хилари Клинтон упоредила је шефа Беле куће Доналда Трампа са Слободаном Милошевићем, за којег је рекла да је био човек који је подстицао етничко чишћење током рата у БиХ.

Она је у обраћању публици на њујоршком "БоокЕxпо 2017", одржаном протекле недеље, изјавила је да Трамп има ту црту да "запали суседа против суседа", баш као што је то по њеном мишљењу радио Слободан Милошевић, за којег је рекла да је био "зли диктатор", преноси Н1.

 

EUR/RSD 117.0443
Најновије вести