Милићевић: Општина Кула се убрзано развија

„У протекле две године у општину Кула је из покрајинског буџета уложено преко 650 милиона динара, што је омогућило реализацију бројних значајних пројеката“, изјавио потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић након обиласка завршних радова на изградњи атарских путева, инвестицији вредној око 20 милиона динара, заједнички обезбеђених из покрајинског и општинског буџета.
д
Фото: Покрајинска влада

Он је додао да је у разговору са општинским руководством оцењено да је досадашња сарадња Покрајинске владе и општине Кула - изузетна.

„Задовољни смо начином на који се општина Кула развија. Данас смо истакли неколико стратешких тачака даљег развоја општине, међу којима су свакако оне које се тичу привлачења домаћих и страних инвеститора, инфраструктурни пројекти, изградња канализационе мреже, опремање и реконструкција школа“, казао је потпредседник Милићевић додајући да је било речи и о изградњи црпне станице у Сивцу, реконструкцији спортске хале у Црвенки која је у лошем стању и другим пројектима.

Потпредседник Покрајинске владе је навео да се општина Кула развија и својом агилном политиком у привлачењу инвестиција.

„Покрајина је помогла овој општини и код опремања радне зоне. Такође, преко Развојне агенције Војводине субвенционисана су радна места у већ реализованој инвестицији “Севеплант”, а у завршној фази су још две инвестиције које ће обезбедити око 400 нових радних места за мештане општине Кула“, навео је Милићевић.

Потпредседник Милићевић је додао да се припрема прва фаза изградње спортско рекреативног центра у Кули, за шта Покрајинска влада обезбедила 175 милиона динара, док је 150 милиона уложено у изградњу канализационе мреже на територији Куле и Црвенке, те око 100 милиона динара, преко ЈВП „Воде Војводине“, за чишћење канала на релацији Врбас-Бездан.

Председник општине Кула Велибор Милојчић захвалио се Покрајинској влади на значајној подршци у протекле две године.

„Уз подршку Покрајине и Републике у нашу општину је уложено више од милијарду динара, што је омогућио реализацију важних пројеката, који ће обезбедити боље услове за живот и нова радна места за грађене општине Кула“, навео је Милојчић.

Посети општини Кула присуствовали су и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести