Завршен скуп у Булевару деспота Стефана, учесници протеста траже ослобађање приведених

БЕОГРАД: Протест дела опозиције у Булевару деспота Стефана завршен је вечерас око 18 сати, обраћањем лидера Двери Бошка Обрадовића.
predsednistvo zandarmerija
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Он је затражио да се пусте сви ухапшени сутра до 15 сати часова, као и да свакодневно опозиција гостује на РТС-у.

Истовремено је најавио да ће "ускоро посетити ТВ Пинк и њеног директора Жељка Митровић", где се очекује, како је најављено, гостовање председника Александра Вучића.

Лидер Двери је обраћајући се са камиона испред полицијске станице рекао да су из те станице сви ухапшени премештени у, како тврди, судове, где им се, каже, изричу казне од 48 часова до 30 дана притвора.

Фото: FoNet

Обрадовић је синоћни упад на РТС окарактерисао као доказ да РТС припада свим грађанима, назвао га "храбрим потезом" и честитао, како је рекао, младим људима, који су ухапшени, на храбрости.

Део грађана се у једном моменту приближио самом улазу у полицијску станицу, а неки од њих су лименкама и пластичним флашицама гађали полицију, јавио је раније извештач Танјуга са лица места.

Фото: FoNet

Раније су у полицијску станицу ушли родитељи ухапшеног Миодрага Симовића и Николе Драгосављевића.

Пре доласка испред Полицијске станице у Булевару деспота Стефана, демостранти су одржали протесте испред зграде Председништва, док је председник Вучић држао конференцију за медије.

Фото: FoNet

Група демонстраната предвођена лидерима СзС стигла је око 16 часова испред полицијске станице у Булевару Деспота Стефана.

Испред станице распређени су припадници жандармерије, а у кругу полицијске станице налази се и министар унутрашњих послова Небојса Стефановић, јавља извештач Танјуга.

Испред кордона полиције обратио се лидер Двери Бошко Обрадовић који је позвао да се пусте ухапшени младићи.

Учесници протеста су пролазећи поред зграде РТС изрекли увреде на рачун те телевизије и њеног руководства и рекли да ће се вратити.

Саобраћај је обустављен у улицама 27. марта, Светогорској и попречним улицама од Таковске, као и у Јаше Продановића.

Ситуација на платоу испред Председништва Србије сада је мирна.

Након што су демонстранти отишли у протестну шетњу, са платоа се разишла и полиција. 

Саобраћај у улици Краља Милана је поново успостављен. 

Фото: FoNet

Раније је група демонстраната предвођена лидерима СзС напустила плато испред зграде Председништва Србије и упутила се нешто после 15 сати ка Булевару Деспота Стефана.

Они су развили транспарент “1 од пет милиона”, а испред колоне је камион са озвучењем и организаторима протеста међу којима су Бошко Обрадовић и Зоран Лутовац.

Они су застали испред зграде Скупштине Србије на Тргу Николе Пашића и поручили да “иду до краја”.

Лидер Двери Бошко Обрадовић позвао је претходно демонстранте испред Председништва Србије да крену у протестну шетњу до полицијске станице у Булевару Деспота Стефана, јер је тамо ухапшен 18-годишњи члан Демократске странке.

Нека полиција хапси мене који сам организатор протеста а не људе који су храбро ушли у РТС, рекао је Обрадовић окупљенима испред Председништва Србије.

Један од лидера СзС Јанко Веселиновић рекао је да су неки од учесника протеста приведени и да ће испред полицијске станице тражити њихово пуштање.

Како је раније јавио Танјуг, испред зграде Председништва Србије нешто пре 15 часова атмосфера је била мирнија, тензије су пале, а учесници протеста седели су у парку и шетали.

Број учесника се смањио, а преостали седе у парку између зграде Председништва и Старог двора и шетају дуж улице Краља Милана, јавља извештач Танјуга.

Жандармерија се и даље налази распоређена око зграде Председништва.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести