Мировић: Уношење немира у међунационалне односе недопустиво

Председник Покрајинске владе Игор Мировић добио је извештај од Полицијске управе Сомбор, који у свим елементима демантује наводе Томислава Жигманова, председника Демократског савеза Хрвата у Војводини, у вези са наводним инцидентом у Сонти.
igor mirovic, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Филип Бакић

Из извештаја произилази да су припадници Полицијске управе Сомбор, одмах по сазнању о тучи младића у Сонти, обавили све неопходне радње са циљем да утврде чињенице и околности овог догађаја.

Недвосмислено је утврђено да нема елемената извршења дела на националној основи и о томе је Полицијска управа Сомбор обавестила јавно тужилашство.

„Свако уношење немира у хармоничне међунационалне односе које у Војводини граде и негују њени грађани и представници државних органа - недопустива је. Тражим од надлежних да увек и на сваком месту примењују закон, посебно кад су у питању тековине складних међуетничких односа“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Инцидент у Сонти није национално мотивисан, троје ухапшено 

СОМБОР: Инцидент у Сонти, где је у недељу, 24. децембра нешто после поноћи, дошло до туче у којој је учествовало више лица, није национално мотивисан, саопштила је Полицијска управа Сомбор и истакла да су изазивачи туче ухапшени.
Припадници МУП у Сомбору идентификовали су тројицу младића који су у Сонти, у недељу, 24. децембра нешто после поноћи, након вребалног конфликта, изазавали тучу у којој је учествовало више лица. 
По налогу надлежног тужилаштва, кривична пријава у редовном поступку биће поднета против једног 19-годишњака, због постојања основа сумње да је починио кривично дело лаке телесне повреде, наводи се у саопштењу. 
Против друге двојице младића биће поднете прекршајне пријаве по основу Закона о јавном реду и миру. 
Полицијска управа у Сомбору истиче да овај инцидент није национално мотивисан, нити је оперативним радом утврђена било која индиција која би указивала на националне мотиве, истиче се у саопштењу. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести