МСП Србије: Изјава Борисова неприхватљива

БЕОГРАД:  У Министарство спољних послова Србије данас је позван привремени отправник послова у Амбасади Републике Бугарске у Београду Ива Крулева ради разјашњења ситуације која је настала после иступања председника Владе Бугарске Бојка Борисова у вези са једнострано проглашеном независношћу Косова и Метохије.
msp.jpg  Foto: MSP
Фото: МСП

Крулева је позвана по налогу министра спољних послова Ивице Дачића и том приликом је још једном истакнуто да је ова изјава премијера Борисова неприхватљива, јер није тачна, а тиче се најзначајнијег питања за сваку земљу, питања територијалног интегритета, саопштено је из Министарства.

"Та изјава није у складу са очекивањима Републике Србије о пријатељским и добросуседским односима. Поновљено је да се Србија нада да се такве изјаве неће поновити убудуће. Став ЕУ није независно Косово, и тога би сви требало да се придржавају", наводи се у саопштењу.

Како се наводи, у отвореном разговору са наше стране је изражено изненађење због позива који је овим поводом упућен амбасадору Републике Србије у Софији. 

Поновљена је спремност Србије да настави да развија и продубљује добросуседске односе са Бугарском и још једном истакнута захвалност на подршци коју Бугарска пружа нашој земљи на путу ка ЕУ. 

МСП Бугарске: Дачићева изјава о Борисову неприхватљива

СОФИЈА:  Амбасадор Србије у Бугарској Владимир Ћургус био је данас на разговору у министарство спољних послова те земље поводом коментара министра спољних послова Србије Ивице Дачића о бугарском премијеру Бојку Борисову. БТА преноси саопштење бугарског министарства наводећи да је на састанку Ћургусу речено да је Дачићева изјава неприхватљива и да није у складу са бугарским очекивањима о пријатељским и добросуседским односима.

EUR/RSD 117.5121
Најновије вести