Ниш: Опозиција подржава грађане; Јованов: политиканти

НИШ:  Седница Скупштине града Ниша, на којој је, 10. априла, требало да се одлучује о аеродрому "Константин Велики", одложена је, а опозиционе странке и покрети у Нишу, које се противе предаји нишке ваздушне луке на управљање држави, сматрају да је то победа грађана, који су протестовали због те најаве. 
Niški aerodrom "Konstantin Veliki" Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Саопштење су потписали ДС, Доста је било, Двери, Левица Србије, Народна странка, Нишка иницијатива, Нова странка, Покрет слободних грађана и Покрет за Преокрет.

Они упозоравају да борба за интересе Ниша и путника није готова и да само упорност и одлучност да се иде до краја могу зауставити власт у намери да, како тврде, нанесе штету Нишу и грађанима.

Председник и премијерка Србије у међувремену су објаснили да град Ниш није у стању да сам управља аеродромом и омогући његов даљи развој, те да преласком тог аеродрома у државно власништво Ниш неће бити оштећен, а да ће држава Србија уложити око 20 милиона евра у његово унапређење. 

Премијерка је приметила да је чуди што протеста није било док ствари нису ишле како треба, већ сада када држава намерава да инвестира.
 

Јованов: Политиканти не могу да говоре у име Нишлија

БЕОГРАД:  Не може група политиканата чија се подршка мери у промилима и чија је једина политика "што горе, то боље" да говори у име Нишлија, а посебно нема право да грађане Ниша тера да државу Србију доживљавају као туђу, саопштио је данас потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Миленко Јованов. 

"Још мање они што су у Нишу само отпуштали, продавали и затварали и који за 12 година власти, осим дугова, нису иза себе оставили ни новоотворени киоск, имају право да било шта спочитавају Александру Вучићу и Српској напредној странци, који су након деценија пропадања конкретним потезима започели економски опоравак и Ниша и читавог југа Србије", истиче се у саопштењу. 

Јованов указује да није захваљујући нераду и политици мржње и пљувања Вучића британски "Фајненшел тајмс" позиционирао Ниш на седмо место, а нишки регион на треће место малих регија у Европи у категорији привлачења директних страних инвестиција, него захваљујући Вучићевом озбиљном и упорном раду на промени економског амбијента тог дела Србије.

"Да нису они у Нишу изградили и опремили најмодернији клинички ценар у Србијиј Да нису они помогли да се отворе погони ''Џонсон електрика'', ''Астера'', ''Леонија'', ''Цумтобела'' и других инвеститора или ће бити да је и то Вучић урадио, док су они спавали, мрзели и пљували?" истако је Јованов и додао:

"Зашто не кажу ови лажни душебрижници да је на нишком аеродрому у само једној години Вучићеве власти било више путника, него за 12 година њихове власти и то у збиру? Зашто прећуткују да је у њихово време било 10 пута мање путника од 331.582, колико их је било прошле године? Зато што би тада било јасно да је Вучић, а не они, радио на подизању нишког аеродрома, а да су га се они сетили само због неког бедног политичког поена."

Јованов је нагласио на и Александар Вучић и СНС једнако воле и брину за сваки део Србије и то показују дела - то грађани и знају и виде и такву политику награђују подршком на изборима. 

"Зато сејање мржње, подвале и лажи разних политиканата којима је увек и за све крива Србија неће проћи, било да се ради о онима са Косова и Метохије, Рашке, Војводине, или из Ниша", напомиње се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести