Обављене консултације, конститутивна седница Скупштине Војводине 31. јула

НОВИ САД: Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор одржао је данас консултативне састанке са представницима свих седам изборних листа, које су након избора за посланике у покрајинској Скупштине, освојиле посланичке мандате, а заказана је и прва седница за 31. јул. 
Савез војвођанских Мађара
Фото: Скупштина АП Војводине

Пастор је, на одвојеним састанцима у Скупштини АП Војводине, разговарао са представницима изборних листа Александар Вучић - За нашу децу, Ивица Дачић - СПС- Јединствена Србија - Драган Марковић Палма, Савез војвођанских Мађара - Иштван Пастор, Војвођански фронт, МЕТЛА 2020, За краљевину Србију и Војислав Шешељ - Српска радикална странка.

Како је саопштено из Скупштине Војводине, а усаглашено са Статутом АП Војводине и Послаником о раду, прва седница новог сазива биће одржана 31. јула у великој сали Конгресног центра "Мастер“ Новосадског сајма, са почетком у 10 часова. 

У складу са Покрајинском скупштинском одлуком о Скупштини АП Војводине и Пословником о раду, на првој седници потврђују се мандати посланика, образују посланичке групе, врши се избор председника и потпредседника Скупштине АП Војводине, именује се генерални секретар скупштине, а могу се образовати и радна тела. 

Пастор је навео да је седницу заказао у складу са обавезним роковима, те да ће због епидемиолошке ситуације бити одржана на Новосадском сајму, јер је због већег простора могуће применети све мере превенције и заштите здравља, у складу са одлукама и инструкцијама надлежних државних органа и здравствених институција.

Оценио је да су састанци са представницима изборних листа протекли конструктивно, те да се разговарало о свим важним техничким и процедуралним питањима везаним за одржавање прве седнице, као и да су обављени начелни разговори о кандидатима за функције које се бирају на првој седници, формирању посланичких група и радних тела.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести