Обрадовић: Дачић крив што још нема дијалога власти и опозиције

БЕОГРАД: Лидер Двери Бошко Обрадовић критиковао је данас што још нема наставка међустраначког дијалога,а као "јединог кривца" за то види председник апарламента Ивица Дачић, за којег каже да намерно одлаже дијалог да би потрошио време до избора.
bosko obradovic, Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Обрадовић у писаној изјави наводи и да главна тема будућег дијалога власти и опозиције нису изборни услови, јер је, каже, ту све јасно шта треба урадити, већ гаранције з да ће се било шта променити пре избора на свим нивоима.

Он као кључна питања будућег дијалога на којима опозиција треба да инсистира види - питање када дијалог тачно почиње, до када мора да буде завршен, шта су гаранције да ће договор бити спроведен и када ће бити одржани ванредни избори на свим нивоима.

Додаје да без обзира на идеолошке и политичке разлике и на то у колико различитих колона ће опозиције изаћи на те изборе, она сада треба да заузме заједнички став по овим питањима и спремно дочека почетак најављеног дијалога.

Додао је да је став који треба да заступа опозиција у будућим разговорима већ дефинисан у тзв. "Закључцима и препорукама стручног тима са протеста 1 од 5 милиона", а тичу се слободе медија, пре свега јавних сервиса, улоге РЕМ-а, Агенције за борбу против корупције и других контролних тела, спречавања функционерске кампање и притисака на бираче...
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести