Одаловић: Искуство Србе на КиМ наводи на опрез

БЕОГРАД:  Одлуку да не подрже владу Аљбина Куртија Српска листа је донела због лошег искуства са претходним владама у Приштини које нису испуниле обећања дата Србима, изјавио је данас генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић.
Veljko Odalović Foto: Tanjug/video
Фото: Вељко Одаловић Фото: Танјуг/видео

Он је ра РТС рекао да су Срби и Српска листа на изборе изашли у доброј вери и намери.

"У прошлој влади су дате гаранције и обећања да ће положај Срба бити побољшан, а оно што је договорено у Бриселу имплементирано, али су Срби преварени", рекао је Одаловић и додао да они који сада формирају владу ништа добро нису рекли ни обећали.

"То Српску листу наводи на опрез, али је јединство Срба нешто што ће морати да буде поштовано, јер су незаобилазан фактор на простору КиМ", рекао је Одаловић.

Према његовим речима, важно је шта ће владајућа коалиција понудити и које поруке послати ка Београду, косовским Србима и међународној заједници.

"Питање је шта ће бити са таксама и положајем Срба на чему ће српска страна инсистирати. А ту је и питање како ће функционисати Хашим Тачи са оваквом владом и ко ће да представљати косовске ставове у дијалогу", рекао је Одаловић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести