ОИК у Прешеву: Поништени избори на шест бирачких места

ПРЕШЕВО: Општинска изборна комисија у Прешеву данас је, због незаконитости, поништила изборе на шест бирачких места на којима ће гласање бити поновљено, изјавио је данас председник Општинске изборне комисије у Прешеву Зећирја Мифтари. 
Lokalni izbori  Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Он је за Танјуг рекао да су избори поништени на три бирачка места јер је било више листића у гласачким кутијама него што је изашлих бирача, док на два бирачка места нису биле попуњене потврде за гласање ван бирачког места. Избори ће бити поновљени и на бирачком месту 5 где је јуче око 14 сати прекинуто гласање, каже Мифтари. 

Навео је да на шест бирачких места на којима ће гласање бити поновљени има укупно више од 9.000 бирача. Мифтари је рекао да ОИК припрема решење о поништавању гласања на шест бирачких места у Прешеву које ће послати изборним листама. Рок за жалбе је, додаје, 24 сата.

На јучерашњим локалним изборима у Прешеву учествовало је осам изборних листа, а ОИК ће касније током дана објавити најновије прелиминарне резултате.У Прешеву је јуче било отворено 38 бирачких места, а бирачко право могао је да искористи укупно 38.751 бирач. 

На изборима у Прешеву учествују изборне листе: Алтернатива за промене; Демократска партија Албанаца - Рагми Мустафа; Демократска унија Албанаца - Насер Азири; Група грађана Реформа за промене Демократске партије Албанаца - Сами Саљиху; Партија за демократско деловање - Адита Синани; Демократска унија долине - Скендер Дестани; Александар Вучић - За Србију јединствено и изборна листа Демократска партија - Џелал Мемети. 

 

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести