Орлић: Дијалог без странаца озбиљно напредује

БЕОГРАД: Функционер Српске напредне странке Владимир Орлић изјавио је данас да међустраначки дијалог о изборним условима са актерима који не желе пристуство странаца озбиљно напредује и да ће бити финализиран веома брзо.
orlic
Фото: Танјуг (видео)
"Током ове седмице разговараћемо о финалним предлозима различитих опозиционих странака, са онима који су учествовали на изборима и онима које нису, али су желели да разговарају са другим странкама на пристојан начин, да покажу да уважавају своје институције и Народну скупштину, али и извранредну прилику да разговарају са председнком Србије", рекао је Орлић за Тањуг упитан колико је СНС изашла у сусрет опозиционим странкама кад је реч о изборним условима, а након што је лидер ШП Драган Ðилас најавио протесте укоилико избори не буду фер.
Орлић је нагласио да је потпуно јасно с обзиром на председниково лично учесће у дијалогу да је реч о највишем могућем нивоу политичког представљања на овом колосеку дијалога.
"А када је реч о оном другом, за који су искључиво заинтересовани представници бившег режима - тајкунског дела, видећемо", рекао је и додао је "интересантно" што Ðилас и његови прете да ће нешто растурати ако им Брисел, Стразбур не испуне жеље.
Орлић оцењује да они имају жељу да изађу на изборе, али да имају страшан проблем како себи да објасне, јер је њихова "чувена кукњава о томе да несто није ураду празна прича".
"Покушавали су да сами себе спасу очигледне бламаже када је реч о изборном резултату", рекао је он и додао да им је сада проблем да објасне како су били незадовољни пре годину дана.
Сада имају проблем да се организују, јер свако казе да не жели да буде под шапом Драгана Ðиласа, навео је Орлић и додао да они знају да су пропали ако на изборе изађу под својим именом.
Каже да је проблем и што треба нешто да упоредите са свим стварима које раде Александае Вучић и Влада Србије, све путеве, фабрике, производне погоне, стотине хиљада радих места и да покажете шта сте ви урадили, ....
"Немају ста да покажу, а у резултат се не рачуна то што су се они обогатил, данас само на основу резултата грађани одлучују коме ће посветити будућност", рекао је он.
На питање сматра ли да је спајању дијалога који се води на два колосека могуће пре избора, каже да су избори тачка у којој се све спаја јер се тог дана полажу рачуни.
"Две ствани морају да им буду јасне - да измишљанима не могу себи дати алиби за ново паљење институција, разбијање глава ... на тај начин да дођу на власт слободно да забораве", рекао је он и нагласио да их нико неће посадити у фотеље, јер се у Србији пита народ.
А као један од најважнијих резултата политике Александра Вучића наводи што је "изборено да се у својој кући ми питамо, народ и нико други".
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести