Пастор: Продубљивање сарадње Војводине и Хајнана

НОВИ САД: Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор разговарао је данас са делегацијом Провинције Хајнан из Народне Репулике Кине, која борави у вишедневној посети Србији о конкретним могућностима сарадње.
Ištvan Pastor sa delegacijom Provincije Hajnan  foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Пастор и потпредседник Сталног одбора Провинцијског народног конгреса Хајнана Ли Ксианшенг разматрали су  могућности сарадње, како би се унапредило пријатељство и обострана жеља за сарадњом, потврђена потписаним Писмом о намерама из октобра 2016. године.

“Одлични и динамични односи матичних земаља, Србије и Кине, пружају додатан подстрек регионалним нивоима власти да шире и укрупњавају заједничке пројекте, а Војводина и Хајнан спремне су и мотивисане да то што је могуће пре и садржајније искористе”, рекао је председник Скупштине Војводине Иштван Пастор.

Чланови делегација су се, како се наводи, сложили да су пољопривреда, прерађивачка делатност, нове технологије, туризам и размена стручних кадрова различитих профила, области у којима би најбрже могло доћи до повезивања обострано заинтересованих компанија, а да ће представници регионалних власти са обе стране настојати да олакшају и убрзају њихово повезивање.

Скупштина Војводине је на седници одржаној 28. септембра 2016. године разматрала предлог Писма о намерама о сарадњи између АП Војводине и Провинције Хајнан, а у складу са донетим закључцима, председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник Комитета Хајнана Кинеске народне политичке конуслтативне конференције Ју Хун су 24. октобра 2016. потписали то писмо.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести