Петковић мисијама: Заштите вернике и СПЦ током Васкрса

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић је, поводом предстојећег Васкрса, упутио писмо међународним мисијама које делују на територији Косова и Метохије у коме апелује да током дана у којима православни верници обележавају највећи хришћански празник, посебно обрате пажњу на безбедност у српским срединама у покрајини.
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković  Foto:Tanjug/video
Фото: Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић Фото:Танјуг/видео

Како се наводи у допису, од њих се очекује да делују превентивно и предузму адекватне мере из своје надлежности на заштити објеката Српске православне цркве и верника током Васкрса, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Током предстојећег празника, на Велики четвртак, Велики петак, Велику Суботу, као и на сам дан Васкрса у недељу, православни верници традиционално одлазе у верске објекте у својим срединама. Сматрамо неопходним да током предстојећег великог празника Васкрса, као и током дана који му претходе, у српским срединама на Косову и Метохији безбедносну пажњу подигнете на виши ниво и предузмете адекватне мере на заштити српског становништва и објеката Српске православне цркве, наводи се у писму које је директор Петковић упутио мисијама Унмик, Еулекс, ОЕБС и Канцеларији Европске уније на Косову и Метохији.

У допису Петковић посебно истиче забринутост због учесталих напада на објекте СПЦ и вернике на Косову и Метохији у претходном периоду и стога указује на неопходност предузимања и превентивних мера на њиховој заштити.

EUR/RSD 117.5626
Најновије вести