Покрајински посланик Ненад Боровић из ДС-а прешао у СНС

Преласком Ненада Боровића, покрајинског посланика из Демократске странке, у посланичку групу „Александар Вучић – Србија побеђује”, на данашњој седници Скупштине Војводине Српска напредна странка ће, уместо 63 посланика, колико је посланичких мандата освојила на изборима 2016. године, имати 64. 
Nenada Borović i  Damir Zobenica Foto:Dnevnik.rs
Фото: Ненада Боровић и  Дамир Зобеница Фото:Дневник.рс

– Српска напредна станка са задовољством обавештава јавност да је господин Ненад Боровић, покрајински посланик у трећем мандату као и дугогодишњи одборник у општини Рума, прешао у Српску напредну странку – рекао је јуче на конференцији за новинаре потпредседник Извршног одбора СНС-а Дамир Зобеница, који је и један од потпредседника покрајинског парламента. 

Он је рекао да су посланици СНС-а седам година колеге у Скупштини Војводине с Боровићом и сматрају га коректним послаником чије стручно знање долази до изражаја пре свега када је на дневном реду буyет и ребалас буџета. Зобеница се осврнуо и на реакцију демократа поводом преласка Боровића у СНС.

– Они Боровића називају прелетачем, након што су га искључили из својих редова – казао је Зобеница, и подсетио на то да је Боровић био члан ДС-а од 1990. године и да је у тој странци прошао и лепе и тешке тренутке, да би на крају био искључен из странке и био на стубу срама зато што је рекао шта мисли о стварима које су се дешавале у ДС-у када је Драган Ђилас био председник, али и због тога што је рекао шта мисли о ДС-у поводом бојкота Скупштине Војводине.

Зобеница је подсетио и на то да је осипање ДС-а почело још пре почетка овог сазива Скупштине Војводине, као и на самом почетку сазива 2016. године, наводећи пример „великих моралиста попут Боре Новаковића и Бебе Балашевић” који су напустили посланички клуб ДС-а пре било каквог бојкота. 


Против бојкота избора

Боровић је додао и да је изричито против бојкота Скупштине, и то је и демонстрирао тако што је долазио, како у Скупштину Војводине, тако и у Скупштину општине Рума, где живи.

– Против сам и бојкота избора јер у томе не видим никакву сврху, то је политичко самоубиство неке странке. Хоћу да будем у организацији која мења Србију набоље свакога дана – поручио је посланик Ненад Боровић.


Он је казао да је СНС показао за ових седам и по година, од кад обавља власт у Републици Србији, да су њихова врата увек отворена квалитетним кадровима.

Ненад Боровић је рекао новинарима да ће се трудити да оправда поверење и да као посланик допринесе да рад посланичке групе „Александар Вучић – Србија побеђује” буде још квалитетнији.

– Једноставно, дођу моменти када човек мора да пресече и каже: овако више нећу да радим – истакао је Боровић. – Нећу да будем у организацији која политиком назива ово бежање од проблема, склањање и избегавање да о било којем важном друштвеном и државном питању заузме било какав дефинисан политички став. Ја сам се против тога побунио и супротставио, посебно чињеници да се у Демократској странци води политика која је диктирана и која се ради по налогу Драгана Ђиласа. Он је Демократску странку потпуно упропастио лошим потезима, пре свега тешким финансијским злоупотребама, и на тај начин омогућио да своје yепове и yепове сарадника напуни милионима динара из тог истог ДС-а којем сад поставља услове, ултиматуме, диктате и наредбе. 

Е. Марјанов

 

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести