Посланици власти и опозиције полемисали о РЕМ-у, протестима, КиМ

БЕОГРАД: Посланици Скупштине Србије на данашњој седници, током расправе о извештају РЕМ-а, полемисали су и поводом протеста, као и дешавања на Косову и Метохији, а председник Скупштине Владимир Орлић изрекао је опомену Срђану Миливојевићу из Демократске странке.
Skupstina Srbije/R. Hadzic
Фото: Дневник/Р. Хаџић

Орлић је рекао да је Миливојевић овога пута претерао, због вређања посланика владајуће странке.

Према Миливојевићевим тврдњама у друштву се "шири зло" , а да су протести "заљуљали" Газелу, али и темеље власти коју је критиковао, јер је 2012. програсила амнестију за 4.800 криминалаца.

Миливојевић је рекао да је власт има двоструки морал наводећи пример масакра у Великој Иванчи 2013., а Небојша Бакарец из посланичке групе "Александар Вучић - Заједно можемо све" одговорио да су се масовна убиства дешавала и за време  ДС, али да тада нико из опозиције није злоупотребљавао те трагедије и није тражио ничију оставку.

Он је рекао да нико из СНС и власти није никада грађане који долазе на протест назвао насилницима, лешинарима и хијенама, али да су лидери опозиције, попут Миливојевића, насилници, подсећајући шта је на Твитеру написао о Андреју и Данилу Вучићу.

Шеф посланичке групе "Александар Вучић - Заједно можемо све" Миленко Јованов одговорио је Миливојевићу да ће њега да јуре на протестима, јер их је он позвао, а сада више не може да контролише ситуацију.

"Улица има своје законе, пустили сте духа из боце. Пустили сте насиље из боце и сада очекујте последице", рекао је Јованов.

Веруљуб Стевановић из посланичке групе НАДА - Нови ДС С - ПОКС оптужио је владајућу коалицију да је одговорна за атмосферу због које грађани излазе на улицу.

Говорећи о ријалити програма, Стевановић је рекао да је ријалити Сурвајвер онај на коме се емитује спорт и рекреација, док на другима учествују, како је рекао, проститке и криминалци.

"Рекли сте да је Сурвајвер спорт и рекреација, а тамо имамо сваки дан псовке, туче и насиље. Зашто не тражите забрану свих ријалитија", запитао је Бакарец.

Он је рекао и да је председник Новог ДС С Милош Јовановић 1999. године када је било најтеже био у Француској, а сада би да брани Србе на КиМ и подсетио да је тадашња бвласт у којој је била ДС С пустила Аљбина Куртија и 1.800 терориста, јер је, како је навео, њихов лидер рекао да је то био политички опортуно.

Стевановић му је одговорио да је Војислав Коштуница најпоштенији човек кога је видео, а да Братислава Гашића добро познаје и да је од Крушевца направио град.

"Немојмо никога да вређамо, покушајте да променимо себе, тиме ћемо мењати и друштво", рекао је Стевановић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести